A doua zi a Decadei de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor a fost găzduită de Biserica Evanghelică-Lutherană, prin părintele paroh Matyas Attila. Ca de fiecare dată, acesta a reuşit să ofere invitaţilor o atmosferă caldă, primitoare şi înălţătoare.

Biserica Greco-Catolică a fost reprezentată de părintele Antoniu Chifor, vicar cu preoții în Eparhia de Oradea. Acesta a explicat, în mod practic, adevăratul rol al unei rugăciuni, recitând rugăciunea Sfintei Faustina.

Merită amintit îndemnul părintelui care a reprezentat Biserica Ortodoxă: ,,Nu trăiţi cu regretul trecutului, nici în grija viitorului, ci bucuraţi-vă de ziua de astăzi pe care v-a dat-o Domnul”.

Pornind de la tema aleasă la nivel mondial pentru Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor din acest an, cuvântul de învățătură în Biserica Lutherană a fost ţinut de reprezentantul Centrului Creştin Betania, Tiberiu Bulzan. ,,Dacă mâine am avea doar lucrurile pentru care suntem mulţumitori astăzi?” a fost provocarea cu care a precedat predica. Domnul pastor Bulzan a descris modul în care este prezentată în zilele noastre Biserica, respectiv mai mult ca un centru social, o instituție. Puțini realizează că Biserica pornește de la noi, fiindcă Biserica este mai ales vie. Biserica este trupul lui Cristos care la începuturi se bucura de pace, de aceea avem nevoie astăzi să strângem rândurile, în pace cu Dumnezeu și cu ceilalți frați, fiindcă Mântuitorul ne spunea în Cartea Efesenilor ,,Fiți buni și iertați-vă cum v-a iertat Cristos”.

,,În echipa lui Cristos, în echipa lui Dumnezeu nu există EU, nici la propriu, nici la figurat”

 Cuvântul de învățătură s-a încheiat cu câteva versuri inspirate și motivante:

Ești spulberat, Parcă n-ai mai fost niciodată așa

Viața pe care o cunoșteai s-a destrămat În o mie de bucăți

Nu mai ai cuvinte, când aceasta lume te doboară

Crezi că nu te vei mai întoarce niciodată

Dar, Spune-i inimii să bată din nou

Lasă umbrele să cadă, Intra în lumina harului

Ieri o ușa s-a închis Nu mai trăiești acolo

Spune la revedere trecutului tău

Și spune-i inimii să bată din nou

Un Nou Început

Lasă Cuvântul sa te mângâie

Acum este bine, mâinile vindecătoare ale iubirii te-au tras

Așa că revino-ti, fa primul pas

Lasă întunericul, simte soarele

Pentru că povestea ta este departe de a se termina

Iar călătoria ta abia a început

Spune-i inimii să bată din nou

Decada de rugăciune va continua și astăzi la Biserica Betania, de pe strada Doina nr.19, unde suntem așteptați cu toții de către gazde cu mult drag.

Laura Ologu