„Christus vivit”, spune papa Francisc, se doreşte a fi o scrisoare adresată către toţii tinerii creştini şi către tot poporul lui Dumnezeu: „Scriu cu afecţiune tuturor tinerilor creştini această exortaţie apostolică, adică o scrisoare care aminteşte unele convingeri ale credinţei noastre şi, în acelaşi timp, încurajează la creşterea în sfinţenie şi în angajare pentru propria vocaţie. Totuşi, dat fiind că este vorba de o piatră de hotar în cadrul unui drum sinodal, mă adresez în acelaşi timp întregului popor al lui Dumnezeu, păstorilor şi credincioşilor, pentru că reflecţia despre tineri şi pentru tineri ne interpelează şi ne stimulează pe noi toţi”.

Lucrarea papei, „Christus vivit”, este o bogăţie pentru întreaga Biserică şi, în mod special, pentru toţi tinerii care sunt provocaţi ca, într-o lume tot mai marcată de indiferenţă, să-şi deschidă orizontul spre Cristos, cel care este viu şi adevărat şi mereu tânăr. Papa deschide această exortaţie cu afirmaţia: „Cristos trăieşte”.

Pelicula oferită de către tinerii orădeni este răspunsul la ceea ce “Christus vivit” a aprins în inima lor. Citită şi mai apoi meditată, exortaţia apostolică, reuşeşte să trezească în oricine o imensă emoţie. Adresăm tuturor îndemnul de a citi acest document cu certitudinea că vom găsi acel „Ceva/Cineva” ce ne priveşte şi ne vrea mereu vii!