Poporul lui Dumnezeu din România își duce existența sub ocrotirea Maicii Domnului. România este numită adesea „grădina Maicii Domnului”, expresie dragă tuturor credincioșilor, folosită şi de Sfântul Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei sale din 1999: descrie Comisia de organizare a vizitei Papei Francisc în România logo-ul călătoriei apostolice, într-un material publicat pe site-ul Conferinței Episcopilor Catolici din România.

 În acest fel, „vizita Papei Francisc preia această amprentă tipic mariană, invitând la unirea tuturor sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului, așa cum indică mottoul «Să mergem împreună!». Sfântul Părinte însuși a îndemnat adesea la unirea diferitelor forțe, la renunțarea la egoism și la acordarea priorităţii binelui comun. Urmașul Sfântului Petru vine în România pentru a invita la unitate, pentru a întări în credință. Într-un context confesional divizat, apelul la unitate primește o importantă dimensiune ecumenică. Culorile utilizate în logo fac trimitere la culorile drapelului național: roşu, galben şi albastru”.

De asemenea, se subliniază că „folosirea logo-ului și a moto-ului de către terți, cu excepția scopului jurnalistic, se poate face doar cu acordul expres al Conferinței Episcopilor din România”.