Cu prilejul Zilei Culturii Naționale din acest an, Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Oradea vă invită marți, 15 ianuarie 2019, ora 18:30, să participați la conferința Contemporaneitatea lui Eminescu. Evenimentul se desfășoară în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic  „Sfinții Vasile Grigore și Ioan” din Oradea și care îl ca invitat pe cunoscutul poet și eseist Ioan F. Pop.

Dacă în Anul Centenar, Episcopia Greco-Catolică de Oradea a fost organizator, alături de Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”  a seriei de întâlniri Conferințe Unirii, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor și Muzeul Orașului Oradea-Complex Cultural, în acest an, important pentru istoria orașului de pe malurile Crișului Repede, propune seria Conferințele orădene.

Cu evenimentul de marți, 15 ianuarie a.c., se va marca debutul unui proiect de anvergură orădeană și națională deopotrivă, în același spirit cu care Biserica noastră este consecventă: al păstrării, cultivării și promovării valorilor culturii naționale.

Vă așteptăm!

Rodica Indig
Consilier Cultural al EGCO