Canalul TVR2 transmite în direct din Cetatea Vaticanului celebrările liturgice prezidate de papa Francisc la solemnitatea Nașterii Domnului: Sf. Liturghie din Noaptea Sfântă și mesajul ”Urbi et Orbi” din ziua de Crăciun.

Televiziunea Română transmite în direct Sf. Liturghie din Noaptea de Crăciun prezidată de papa Francisc în bazilica Sf. Petru și, în ziua de Crăciun, Mesajul ”Urbi et Orbi” și binecuvântare apostolică la solemnitatea Nașterii Domnului.

Astfel, luni, 24 decembrie 2018, canalul TVR 2 transmite din Cetatea Vaticanului, începând cu ora României 22.30, Sf. Liturghia de noapte prezidată de papa Francisc în bazilica Sf. Petru la solemnitatea Nașterii Domnului.

În ziua de Crăciun, 25 decembrie, tot canalul TVR 2, începând cu ora Bucureștiului 12.40, transmite în direct din Piața San Pietro mesajul papei Francisc ”Urbi et Orbi” (adresat Cetății și Lumii) cu ocazia solemnității Nașterii Domnului.

Emisiunile sunt conduse de Titi Dincă și îl au ca invitat pe pr. Wilhelm Dancă, decanul Facultății de teologie romano-catolică a Universității din București.

Cei care dispun de o conexiune la Internet pot urmări în direct slujbele Sfântului Părinte și prin intermediul portalului Vatican News.va, accesând bannerul transmisiune video din partea dreaptă a paginii, orele transmisiunilor făcând referință la timpul Romei.

A. Dancă Vatican News