„Preafericitul Parinte Cardinal LUCIAN, Arhiepiscop si Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia si Fagaras, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica, l-a numit pe Preacucernicul Parinte Profesor universitar doctor Cristian BARTA din clerul Arhieparhiei de Alba Iulia si Fagaras, în functia de Protosincel (Vicar General), cu un mandat de 5 ani, începând cu data de 1 septembrie 2018.

Potrivit disciplinei canonice în vigoare, Protosincelul, cu puterea ordinara vicariala cu care este înzestrat, îl va ajuta pe Arhiepiscopul de Alba Iulia si Fagaras în conducerea întregii Arhieparhii.

Totodata, noul Protosincel, ca Ierarh al locului, împreuna cu toate puterile si facultatile care îi sunt conferite, primeste competentele indicate de canoanele 245-251 din Codul Canoanelor Bisericilor Orientale.

Nascut la data de 3 mai 1975, Parintele Cristian Barta este doctor în Teologie (2002) si în Istorie (2012). Între anii 2000-2013 a fost Director al Departamentului Blaj din Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, iar din anul 2013 îndeplineste functia de Decan al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca.

Sursa: wwww.bru.ro