„„Am venit Maicuta sa te mai vedem…” pelerini fiind cu aceste versuri închinate Maicii Domnului am intrat în Manastirea de la Mariapocs din Ungaria, un grup de credinciosi de la Manastirea „Sfântul Nicolae” din Sumal împreuna cu parintele egumen Tarciziu si parintele ieromonah Severian, sâmbata 2 iunie.
La picioarele Maicii Domnului „Înlacrimate” ne-am întâlnit cu credinciosi români veniti din Oradea, Nojorid, Sântandrei împreuna cu doamna Florica Omilescu, unde cele doua gupuri ne-am unit în rugaciune.
Sfânta Liturghie a fost celebrata în limba româna de Parintele Severian Dod la Altarul principal al Bisericii Manastirii iar apoi au fost înaltate diferite devotiuni la Altarul Maicii „Înlacrimate”. Pe toata durata pelerinajului asistenta spirituala a fost oferita de parintele Ieromonah Tarciziu si parintele ieromonah Ilie – egumenul Manastirii de la Mariapocs.
Dupa agapa frateasca luata împreuna, credinciosi si calugari, ne-am întors spre casa dar nu înainte de a încredinta Maicii Domnului viata noastra.