„Sfântul Parinte Papa Francisc l-a numit pe parintele Liviu Otoiu – Capelan al sau de onoare cu titlu de Monsenior.

Parintele Liviu Otoiu s-a nascut în anul 1945. Tatal, Ioan Otoiu, preot greco-catolic rezistent al Bisericii Unite, a fost un adevarat marturisitor si a decedat dupa îndelungate persecutii si umiliri din partea Securitatii. Trimis la munca de jos, parintele de mai târziu Liviu Otoiu a început liceul la seral, dar a reusit apoi sa urmeze Politehnica la Bucuresti unde a terminat sef de promotie. Stabilit în capitala, s-a casatorit cu o fiica de preot unit, la rândul sau rezistent si fidel crezului catolic. Au împreuna o fiica, astazi casatorita si mama a unei fetite.

Simtind chemarea la preotie, parintele Otoiu a studiat teologia în clandestinitate, iar în august 1978, la Baia-Mare, a fost hirotonit preot prin punerea mâinilor episcopului marturisitor Ioan Dragomir.

Dupa eliberarea Bisericii Române Unite, parintele Otoiu a functionat ca director de personal al Arhiepiscopiei de Alba-Iulia si Fagaras si l-a secondat pe parintele Eugen Sârbu, socrul sau la parohia „Sfânta Ana” din Bucuresti. În 2004, a fost numit Protopop de Bucuresti si paroh al parohiei „Sfânta Ana” de la cimitirul Bellu catolic. Dupa înfiintarea Episcopiei de Bucuresti, a fost confirmat de PS Mihai, primind precedenta liturgica în rândul preotilor din eparhie si misiunea de vicar cu clerul.

*

În acest ceas solemn, arhiereul si întreaga eparhie îl încredinteaza pe monseniorul Otoiu binecuvântarii Domnului, felicitându-l cordial si dorindu-i Ad multos annos!

Sursa: http://episcopiabucuresti.ro