„Parintele Federico Lombardi „cu o bogata cunostinta asupra Bisericii si a mecanismelor comunicatiilor” a lasat misiunea sa de director al Salii de Presa a Vaticanului, aflându-se în pragul pensionarii.
Federico Lombardi prin misiunea sa a acompaniat aproape tot pontificatul Papei Benedict al XVI-lea si primii trei ani din pontificatul Papei Francisc. S-a nascut la Saluzzo (Cuneo) în 1942, fiind nepotul celebrului iezuit Riccardo Lombardi cunoscut ca si „microfonul lui Dumnezeu” în vremea Papei Pacelli. A fost director de programe la Radio Vatican, în anul 2001 devenind si directorul general al Centrului de Televiziune din Vatican
Noul director al Salii de Presa a Sfântului Scaun a fost numit de catre Sfântul Parinte Papa Francisc în persoana jurnalistul american Greg Burke în vârsta de 56 de ani, pâna în prezent vice-director al Salii de presa. Noul vice-director va fi doamna Paloma García Ovejero, de origine spaniola,nascuta în 1975, corespondent al Radio Cope. Acestia îsi vor începe misiunea din 1 august 2016.