„Nu te teme turma mica, caci cu tine-i Dumnezeu, care te-a purtat vreme lunga, pe un drum lung si greu.
Când Iosua, cel harazit de Dumnezeu sa conduca poporul lui Dumnezeu spre Tara Fagaduintei a ajuns la râul Iordan, Dumnezeu a retras apele din fata lui în acel loc, iar Iosua a pus acolo doua gramezi de pietre: una la rasarit de Iordan si alta la apus „ca doua altare de multumire” si, totodata ca urmasii sa nu uite aceasta minune si acest ajutor dumnezeiesc.
Se împlinesc zilele acestea doi ani de când a plecat la Dumnezeu jumatatea mea, cea pe care mi-a daruit-o tot Dumnezeu si de acolo dintre stele se roaga împreuna cu ele ca eu si familia mea ramasa aici pe pamânt sa fim mângâiati de Cel care ne-a asigurat: „nu va voi lasa pe voi orfani, ci voi fi cu voi pâna la sfârsit”.
Hranit în aceasta perioada cu „pâinea si apa întristarii” (1Împarati 2.2. 27) Dumnezeu mi-a adus mângâieri divine în momentul în care se pregatea jos turnul bisericutii din Poiana pentru a fi ridicat si asezat la locul de unde va strajui bisericuta.
Mângâierea pe care mi-a daruit-o Dumnezeu a fost dublata de faptul ca în urma cu 8 ani acelasi lucru de executare si ridicare a turnului a fost savârsit si în Parohia Chet pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu am slujit-o timp de 32 de ani.
Nu sunt vrednic sa-i aduc lui Dumnezeu multumire pe masura darurilor revarsate peste mine si peste „turma mica” încredintata mie.
Asa precum Iosua a dorit ca acele doua gramezi de pietre sa fie doua altare de multumire si totodata de aducere aminte de acest ajutor dumnezeiesc, aceste doua turnuri sa devina „pietre” de aducere aminte, care striga atunci când oamenii tac. (Luca 19.40).
Strigatul acestor „pietre” sa constituie o muzica duioasa în care sa „gasim sensul” adânc al Bibliei, în care inima cânta uneori în cuvinte de neînteles despre caile ascunse ale lui Dumnezeu, sa ne dea posibilitatea sa ne adâncim mai mult în adevar pentru a cunoaste Adevarul.
Suntem facuti sa avem aceeasi vocatie cu Împaratul lor, si anume aceea de purtatori ai Crucii.
Fie numele Domnului binecuvântat!