„Cu prilejul Zilei Culturii Nationale, Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai” Bihor a organizat luni, 15 ianuarie 2018, în Amfiteatrul institutiei, evenimentul special: „Augustin Buzura, in memoriam”.
Augustin Buzura (n. 22 septembrie 1938, Berinta, judetul Maramures – d. 10 iulie 2017, Bucuresti) a fost un psihiatru, prozator si eseist român contemporan, autorul unor scenarii cinematografice. Din 1992 a fost membru titular al Academiei Române.
Personalitatea marcanta a domnului Augustin Buzura a fost reliefata de catre doamna traducatoare, eseista, redactor sef al revistei „Cultura”, Angela Martin, si de catre domnul profesor universitar doctor Ion Simut si domnul profesor universitar Florin Cioban, de la Universitatea Oradea. Gazda evenimentului a fost doamna director a Bibliotecii, Antonia Ligia Mirisan. La eveniment a participat si Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.
Cu aceeasi ocazie si pe aceeasi tema, a putut fi vizionata o expozitie de presa literara, organizata la parterul Sediului central.