„Sâmbata trecuta, 1 aprilie, în satul Curtuiseni-Bihor, a avut loc întâlnirea copiilor din Protopopiatul Ier, la care au luat parte o suta de participanti din parohiile Curtuiseni, Vasad, Galos-Petreu, Voivozi, Silindru, Valea lui Mihai si Ciocaia-Sacuieni.
Întâlnirea a început cu Calea Sfintei Cruci si a continuat cu Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie, în Biserica satului, momentele de rugaciune fiind animate de cantorul parohiei, de fiicele preotului paroh Alexandru Cervid si de un grup de copii alesi din fiecare parohie a protopoiatului.
Ieroschimonahul Gabriel Grigorie Borzos din Valea lui Mihai, responsabilul pe probleme pastorale din protopopiat, a vorbit în cuvântul sau de învatatura despre importanta prezentei lui Isus Hristos în viata noastra de zi cu zi, urmând o prezentare a istoriei aparitiilor Stapânei noastre de Dumnezeu Nascatoare în Fatima. La sfârsitul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii, ieroschim. Gabriel Grigorie Borzos, a facut copiilor o prezentare a vesmintelor preotesti.
A urmat un concurs de religie si ritualului facerii Prescurei canonice, copiii fiecarei parohii fiind adunati în grupuri restrânse, moderate de preotii parohiilor, credincioasele si preoteasa parohiei gazda. Dupa aceste momente intense s-a mers la binemeritatul prânz, servit în Caminul cultural, urmat de un moment de siesta. Restul evenimentelor au avut loc, atât în curtea parohiei unde s-a adunat pentru joc grupul fetitelor, cât si pe terenul de sport din sat, unde baietei au jucat fotbal.
Întâlnirea s-a încheiat în curtea parohiei, unde responsabilul pe probleme pastorale din protopoiat si parohul au distribuite medaliile si diplomele de participare fiecarui reprezentat de grup iar apoi au fost împartite prescurile facute de grupuri si o înghetata binemeritata.
Multumim Domnului si tuturor celor care s-au implicat în organizare pentru aceasta zi minunata.