„Fostul nuntiu la Bucuresti, arhiepiscopul Francisco-Javier Lozano Sebastian, a fost decorat cu Ordinul national al României ”Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce: informeaza Ambasada României pe lânga Sfântul Scaun.
Ceremonia a avut loc la sediul ambasadei vineri, 20 ianuarie, comemorarea liturgica a Sfântului Sebastian, martir. Decan al Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, doctor în filozofie, teologie morala si drept canonic, autor a multor carti si articole, arhiepiscopul Francisc Javier Lozano s-a nascut în dieceza de Segovia, în Spania, în 1943. Vorbeste opt limbi straine si a fost nuntiu apostolic în Tanzania, R. D. Congo si Croatia. La 10 decembrie 2007 a fost numit de papa Benedict al XVI-lea nuntiu apostolic în România si R. Moldova, misiune pe care a îndeplinit-o pâna în august 2015. O parte din activitatea diplomatica desfasurata în România se oglindeste si în cartea sa ”Nuntiul papal din România. Ecumenism si Diplomatie”, publicata la editura Serafica în 2013.
A fost ce de-al patrulea nuntiu apostolic dupa 1989. Din 5 decembrie 2015, misiunea de nuntiu apostolic în România si R. Moldova este îndeplinita de arhiepiscopul spaniol Miguel Maury Buendia.
Sursa:http://ro.radiovaticana.va