„Acest praznic se sarbatoreste în fiecare an la 50 de zile dupa Sfânta Înviere si la 10 zile dupa Înaltare. Praznicul se sarbatoreste mereu duminica. Praznicul comemoreaza coborârea Sfântului Spirit asupra Apostolilor adunati în ziua Cincizecimii, o sarbatoare de traditie iudaica. De asemenea celebreaza formarea Bisericii prin predica Apostolilor si botezarea miilor de credinciosi care în acea zi au crezut în mesajul Evangheliei mântuirii prin Iisus Hristos. Sarbatoarea mai este de asemenea vazuta ca o culme a relevarii Sfintei Treimi. Soarele rasare, afara totul este senin iar pentru credinciosii greco-catolici din Nufarul modul cel mai frumos de a sarbatori Sarbatoarea Rusaliilor si a hramului Bisericii Sfânta Treime este întradevar celebrarea Sfintei liturghii.
Toti credinciosii au încercat sa se pregateasca cât mai bine pentru aceasta sarbatoare: prin spovada, prin înfrumusetarea Bisericii atât în interior cât si în exterior, si prin pregatirea bunatatilor cu care îi vor servi pe cei care vor veni pentru a sarbatori împreuna cu ei hramul comunitatii.

La ora 9.30 credinciosii ajunsi mai devreme încep sa se roage Sfântul Rozariu. Dupa acest moment de rugaciune se asterne o liniste profunda deoarece va începe Sfânta Liturghie, oficiata de preotii comunitatii, parintele paroh Geo Pop si parintele vicar cu preotii, Antoniu Chifor care prin cuvintele sale minunate si pe întelesul tuturor a reusit sa faca sarbatoarea si mai frumoasa si pe credinciosi mai plini de iubire si speranta. Corul dirijat de domnul profesor Viorel Badiceanu începe sa cânte înaltând prin cântul lor inimile credinciosilor.
Sarbatoarea a continuat si dupa Sfânta Liturghie, deoarece Preasfintitul Virgil ne-a facut bucuria de a fi în mijlocul nostru ca în fiecare an si îi multumim. A fost o zi plina de haruri si bucurie. Multumiri tuturor celor care au facut posibil acest lucru.