„Catedrala Greco-Catolica „Sfântul Nicolae” a rasunat în aceasta seara cu vocile melodioase ale Corul „D’All Segno” al Facultatii de Arte din Oradea, dirijat de catre domnul Valentin Lazar si de ale celor doi solisti Florina si Florin Maris Hinsu.
Sub numele „De vorba cu Domnul” sute de persoane s-au unit în rugaciune în seara când Biserica sarbatoreste Coborârea Sfântului Spirit asupra apostolilor. Momente înaltatoare au fost sustinute de maestrul si actorul Dorel Visan care a recitat Psalmi si poezii.
Dorel Visan scrie Psalmi începând de la 151, ca o continuare a celor 150 ai lui David, din Vechiul Testament, sentimentul tutelar fiind acela al solitudinii si al dorintei de a afla, pe urme argheziene, un reper care sa-i confere sprijin sufletesc. Psalmii lui Dorel Visan implica o atitudine care e departe de a fi una de resemnare, poetul renuntând la conventionalismul pe care temele din aceasta categorie îl pot contine.
Maestrul Dorel Visan a vorbit despre iubire, precum si despre cele cinci relatii care au la baza iubirea si raspunderea: relatia dintre sot si sotie, relatia dintre parinti si copii, relatia dintre frati, relatia dintre prieteni si relatia dintre sefi si subalterni.
Concertul a fost organizat cu binecuvântarea Preasfintiei Sale Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea prin colaborarea cu Directia pentru cultura Bihor, Facultatea de Muzica împreuna cu Asociatia „Sapientia et Veritas”.