„Tineri si copii ai Protopopiatul Beius au participat la vineri si sâmbata (22-23 aprilie) la Retragerea Spirituala din timpul Postului Mare. Tema propusa de predicatori, de parintii Zorel Zima si Iosif Slobodnic, a fost cea a Fericirii, a „bucuriei în Domnul”.
Timpul special dedicat reflectiei si cautarii fericirii a debutat cu o meditatie centrata pe „Pilda fiului risipitor”, apoi copiii au animat devotiunea „Calea Crucii”, alaturi de enoriasii din Biserica „Sfintii Trei Ierarhi” din Beius. Ziua a doua a continuat cu participarea la Sfânta Liturghie urmata de alt moment de reflexie spirituala. Momentele interactive, prezentarile simbolice ale reflectiilor spirituale, clipele de socializare si agapele au închegat acest grup mic, dar unit al Parohiei.
Fie ca Domnul sa rodeasca prin har aceste seminte ale cuvântului semanate în sufletele lor cu drag si daruire. Poate uneori ne irosim îndepartându-ne de Domnul, dar aceste ocazii de spiritualitate vor lumina firav, dar vital, calea înapoi spre Domnul, acolo unde sufletul îsi regaseste fericirea.