„O doamna românca fara adapost a adus pe lume o fetita, în piata Pius al XII-lea, la câtiva pasi de Bazilica Sfântul Petru. Dupa ce a fost luata de catre politistii Inspectoratului din Vatican, a fost internata în Spitalul Sfântul Spirit, fiind vizitata ieri dimineata de Monseniorul Konrad Krajewski, un apropiat al Papei Francisc, care i-a oferit un domiciliu pentru un an, într-o casa proprietate a Vaticanului.
Femeia era alaturi de prietenul sau si cautau un adapost împotriva frigului, simtit mai intens în aceste zile, sub coloanele din piata Pius al XII-lea, unde, de altfel, multi oameni fara adapost se aduna si care sunt foarte des vizitati de catre un apropiat al Papei, pentru a le oferi o masa calda. Doamna, dupa scriau ziarele, si mai apoi s-a confirmat si de catre purtatorul de cuvânt al Vaticanului, parintele Federico Lombardi, a început sa aiba dureri în jurul orei 2 noaptea, iar când contractiile au fost foarte frecvente, prietenul ei a atras atentia celor doi agenti de politie, din serviciul Vaticanului, care patrulau în fata coloanelor în acel moment. Cei doi politisti au ajutat-o si au chemat imediat ambulanta din apropiere, de la Spitalului Sfântul Spirit. Dar, între timp, fetita a fost nascuta. A fost transferata la spital, unde, la ora actuala, mama si fiica se gasesc în conditii bune de sanatate.
Parintele Federico Lombardi a mai subliniat faptul ca doamna de origine româna a fost în evidentele unei asociatii Apostolice, si în trecut beneficiind de serviciile acesteia, amintind ca si Monseniorul Konrad a vizitat-o la spital, oferindu-i pentru an ospitalitate în casa pentru mame si copii, gestionata de surorile Maicii Tereza de Calcutta.