„Elevi din 15 judete din tara participa în perioada 15-18 aprilie la Olimpiada Nationala de Religie (limba româna), organizata de Ministerul educatiei si cercetarii stiintifice si Inspectoratul scolar judetean Ilfov. La editia din acest an a Olimpiadei, gazduita la Manastirea Parintilor Carmelitani Desculti, de la Ciofliceni (Snagov), participa 110 elevi apartinând cultelor romano-catolic si greco-catolic, care frecventeaza clasele VII-XII. Elevii sunt însotiti de 18 profesori, iar comisia nationala este formata din 20 de membri.
Evenimentul a fost inaugurat în dupa-amiaza zilei de miercuri, 15 aprilie 2015 cu Sfânta Liturghie prezidata de IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, celebrata în noua biserica a manastirii parintilor carmelitani. Apoi, în cadrul deschiderii oficiale, la care a fost prezent si ÎPS Ioan ROBU – Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, au luat cuvântul Pr. dr. Emil MORARU – Presedintele comisiei nationale, Prof. Coca CODREANU – Inspector Scolar General al Inspectoratului Scolar Judetean Ilfov, Prof. Vasile BOGUS – Inspector scolar pentru disciplina religie – Inspectoratul Scolar Judetean Ilfov. Prima zi a Olimpiadei s-a încheiat cu un program artistic sustinut de elevii de la Colegiul Sf. Iosif, din Bucuresti, care au propus o meditatie din texte biblice luate din Vechiul si Noul Testament referitoare la Patima, Moartea si Învierea Domnului.
Proba scrisa, pe discipline de studiu si nivel, s-a desfasurat în dimineata zilei de joi, 16 aprilie. În cursul dupa-amiezii, participantii au avut ocazia sa viziteze câteva obiective culturale si religioase de interes national si international din judetul Ilfov: Manastirea ortodoxa Caldarusani, Institutul Geodinamic al Academiei Române „Sabba Stefanescu”, Observatorul Geomagnetic National Surlari „Liviu Constantinescu”, Manastirea ortodoxa Snagov. Vizita culturala va continua si vineri, 17 aprilie, cu Palatul Brâncovenesc Mogosoaia, Casa Poporului, Catedrala Patriarhala – Dealul Mitropoliei, Catedrala romano-catolica „Sf. Iosif”- Bucuresti, Catedrala Greco-Catolica Sf. Vasile cel Mare, Piata Universitatii, Biserica „Sf. Gheorghe”(Km 0).
Afisarea primelor rezultate va avea loc în seara zilei de joi, rezultatele finale fiind publicate în cursul zilei de vineri, dupa analizarea eventualelor contestatii. Festivitatea de premiere va avea loc în dimineata zilei de sâmbata, în sala de festivitati a manastirii Parintilor Carmelitani Desculti.
Sursa:http://angelus.com.ro