„Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, s-a întâlnit cu Papa Francisc la Roma pe data de 4 februarie, ocazie cu care i-a relatat pe scurt problemele cu care se confrunta Biserica Greco-Catolica din România.
Întâlnirea a avut loc cu ocazia celei de a XVII-a reuniuni internationale a episcopilor din 5 continente ”Crestini si Pastori pentru Biserica de mâine” organizata la Roma de catre Comunitatea ”Sant Egidio” în perioada 4-7 februarie 2015. Tema din acest an a fost: ”Un popor profetic pentru un umanism nou”.
La întâlnire au participat peste 100 de episcopi catolici de toate riturile, din partea Bisericii Greco-Catolice participând PS. Alexandru Mesian si PS. Virgil Bercea.
Întâlnirea a inclus Conferinte, rugaciuni în comun si momente de partasie între episcopii catolici din diverse colturi ale lumii. Punctul culminant a fost întâlnirea cu Sfântul Parinte, când participantii au salutat si au discutat personal cu Papa Francisc.
Evenimentul a mai inclus si întâlniri cu Profesorul Andrea Riccardi, fondatorul comunitatii "Sant Egidio", si cu Marco Impagliazzo, presedintele Comunitatii, precum si cu Arhiepiscopul Vincenzo Paglia.