„Începând cu data de 2 octombrie 2014, Asociatia Caritas Eparhial Oradea este prezenta în localitatea Ioanis de lânga Beius. Aici a functionat în ultimii ani un centru de zi pentru copii gestionat de Congregatia Surorilor Minime ale Reginei Purgatoriului.
La ora 14.00 a fost oficiata rugaciunea Te Deum si a fost sfintit centrul de catre preotul greco-catolic Mircea Bota, parohul comunitatii din Ioanis si preotul Ioan Mada, protopop de Beius. Pr. Bota a multumit asociatiei pentru ca a ales sa îsi extinda activitatea si în comunitatea din Ioanis.
În mijlocul copiilor, al parintilor, a directoarei scolii, d-na Aurelia Cristian, a surorii Antoanela si a învatatoarelor de la scoala, a presedintelui Caritas Eparhial Oradea Olimpiu Todorean si o parte din angajatii de la Oradea, parintele protopop i-a încurajat pe toti cei prezenti sa acorde importanta cuvenita educatiei, pentru ca peste ani acesti copii sa devina oameni de nadejde în societate.
În ceremonia de deschidere a vorbit si responsabilul Bisericii Penticostale, Marchis Ioan care le-a multumit tuturor celor implicati în activitatea centrului.
În final, Parintele Vasile Soptea, administratorul Centrului de zi pentru copii Ioanis, a subliniat faptul ca acest centru nu se substituie scolii ci îi va ajuta pe copii sa se pregateasca pentru scoala. Tocmai de aceea, conditia primirii copiilor la centru este sa frecventeze scoala. Numai copiii care vor merge în ziua respectiva la scoala pot veni dupa-amiaza la centru.
Dupa încheierea ceremoniei de deschidere a centrului, copiii care frecventeaza scoala în clasele I-IV, au fost invitati sa intre în cladirea centrului. Aici, îi asteptau pe mese, pregatite, rechizitele pe care le vor folosi pentru a-si face temele si pentru a se pregati pentru scoala. Ei au fost întâmpinati în 4 sali, pe grupe de vârsta, de cele patru doamne care le vor fi alaturi în activitati si le vor îndruma pasii: Corina Andras, Anca Onita, Rozinelea Ilea si Katalin Kovacs. În fiecare zi, dupa scoala, între orele 13.00-17.00, copiii vor veni la centru pentru diverse activitati. Vor servi aici masa, îsi vor face temele si se vor juca.
Sarbatoarea de azi s-a încheiat în acelasi loc în care a început, în curtea Centrului de zi. Toti cei prezenti au servit pizza pregatita în Cantina Sociala din Oradea a asociatiei iar cei mici s-au bucurat de prezenta a doi clovni, voluntari la Caritas.
Sursa:http://www.caritaseparhial.ro