„Site-ul oficial bilingv (engleza – spaniola) http://www.catholicdays.eu a celei de-a doua editii a Zilelor Sociale Catolice pentru Europa este acum online. Întâlnirea va avea loc la Madrid (Spania) din 18 pâna în 21 septembrie 2014 si va avea tema: „Credinta crestina si viitorul Europei”. 150 de delegati ai Conferintelor Episcopale si ai organizatiilor Bisericii de pe întreg continentul se vor reuni la Madrid pentru a reflecta la misiunea Bisericii în societatea contemporana si pentru a asocia dezbaterea despre Europa cu gândirea sociala a Bisericii.
Întâlnirea, promovata de cele doua organizatii episcopale europene, COMECE (Comisia Conferintelor Episcopale din Comunitatea Europeana) si CCEE (Consiliul Conferintelor Episcopale din Europa), în colaborare cu arhidieceza de Madrid, este organizata în cooperare cu Conferinta Episcopilor din Spania. Întâlnirea va fi structurata în sesiuni plenare, cu interventii ale unor conferentiari de renume, si în grupuri de lucru.
Un mesaj publicat pe site si semnat de cei doi secretari generali ai COMECE si CCEE, respectiv parintele Patrick Daly (COMECE) si mons. Duarte da Cunha (CCEE), arata ca reuniunea de la Madrid „doreste sa fie o ocazie de a aprofunda întelegerea relatiei dintre credinta noastra crestina comuna si viitorul Europei”. Secretarii generali ai celor doua organisme europene episcopale doresc ca „rezultatele studiului si reflectiei noastre sa poata sa ne ajute, ca si crestini, sa devenim mai constienti de valorile pe care o societate justa si sanatoasa poate fi construita, si sa ne angajeze în elaborarea unei viziuni crestine pentru o lume mai buna, bazata pe ideile si experientele ce vor rezulta din aceste trei zile de rugaciune, munca, dezbatere si reflectie. Acestea vor fi punctele de referinta importante care ne vor permite sa construim o Europa care sa reflecte doctrina sociala a Bisericii si care sa fie deschisa valorilor Împaratiei lui Dumnezeu în acest mozaic multicolor care este Europa contemporana”.
Site-ul, care în timpul întâlnirii va oferi transmiterea în direct a unor sesiuni, contine un numar mare de informatii despre programul acestei initiative, despre cei care vor lua cuvântul si despre organizatori, precum si documente sau declaratii referitoare le problemele sociale emise de cele doua organisme, care arata modul în care Biserica din Europa este implicata în societate. Este posibil sa va abonati online la newsletter pentru a primi mai multe informatii despre întâlnirea de la Madrid.

Contact: Johanna Touzel,
Purtator de cuvânt si responsabil cu presa al COMECE
johanna.touzel@comece.eu Tel+32 (0)2 235 05 15