„La Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea a devenit o traditie colindul mosilor. Cei peste 250 de elevi din clasele Step by Step, au îmbracat joi, 19 decembrie 2013, haina de Mos Craciun si s-au reunit în sala festiva a scolii pentru o ultima repetitie a colindelor pregatite în acest an, împreuna cu cele douazeci de învatatoare: Pe podele de nuiele, Noi umblam a colinda, Sus pe cerul înstelat, La Vifleem colo jos, Am pornit cu colindatul si Colinde, colinde. Fie colinde populare, fie colinde preluate din repertoriul unor artisti consacrati, micii interpreti au învatat cu constiinciozitate textele pentru a împartasi bucuria traita împreuna celor ce i-au ascultat.
I-au colindat întâi pe Preasfintia Sa, Episcopul nostru Virgil Bercea, pe domnii directori si profesori si, împreuna cu o multime de parinti, au pornit într-un sir interminabil spre Pasajul Vulturul Negru, unde s-au oprit la sediul central al Televiziunii DG24. Zâmbitori si fericiti, acompaniati de clopotei si tobe, au vestit bucuria Nasterii Mântuitorului, într-o atmosfera plina de încarcatura spirituala si de culoare, oferita de „marea de mosi”. Au pornit apoi spre strada pietonala, cu gândul de a împartasi aceeasi caldura trecatorilor, care, cu generozitate, i-au ascultat si si-au aratat bucuria prin gânduri bune si zâmbete.
Ultimul popas în acest an a fost în fata Teatrului de Stat „Regina Maria”, unde i-au colindat pe parintii lor, emotionati si în acest an, gratie bucuriei de pe chipurile copiilor, care au învatat ca este extraordinar sa daruiesti un zâmbet si sa aduci vestea cea buna a Nasterii lui Isus, Lumina si Mântuirea tuturor.