„Copiii Clasei Pregatitoare B, de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” din Oradea, împreuna cu doamnele învatatoare: Lucaci Mariana si Gaspar Eva Monika si-au propus ca în saptamâna Patimilor sa faca fapte bune de care sa se bucure toti oamenii din orasul nostru.
Astfel au pornind încrezatori cântând versurile:
Fapte bune as vrea sa fac,
Zilnic as sadi câte-un copac
Când un lucru încep ma-nchin
Si cu Tine eu pot sa devin.
Prima oprire facuta de catre micii binefacatori a fost la Spitalul Clinic de Copii din Oradea, unde ajutati fiind de niste parinti si de angajatii spitalului, au plantat 25 de puieti de brazi.
Urmatoarea oprire a fost la Manastirea „Maica Domnului” din Parcul Olosig unde, dupa ce au plantat câte un bradut, copiii din Clasa Pregatitoare au spus o rugaciune si au cântat cântece crestinesti.
Dupa efortul comun al mâinilor harnice, copaceii vor creste mari precum ei, si vor înfrumuseta spatiile special destinate din zona verde a spitalului de Copii si a Manastirii „Maica Domnului”.
Însa sirul faptelor bune pe care acesti copii le aduna nu s-a terminat cu plantarea puietilor. Azi, copiii au cântat în catedrala Sfântului Nicolae, pentru ca împreuna învatam în fiecare zi sa daruim iubire celor din jurul nostru. Bucuria adevaratelor valori spirituale ne unesc pe toti deopotriva.
Vestind ,,Învierea lui Isus” am încheiat sirul de fapte bune din Saptamâna Patimilor cu un moment artistic intitulat ,,Trandafir de pe Golgota”, care a avut loc în aula Magna a Semianrului Teologic Greco-Catolic, unde copiii si parintii s-au întâlnit cu Preasfintia Sa Virgil Bercea la un moment de rugaciune.
Asa cum fiecare pomisor va creste mare si va da roade si faptele bune vor creste odata cu acesti copii talentati si recunoscatori pentru ceea ce ne-a dat Dumnezeu.