„Sâmbata, 27 aprilie, au avut loc la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea, Reculegeri Spirituale pentru tinerii din Oradea la care au participat membri din grupurile Fondacio, Miscarea Neocatecumenala, GPS (Grupul Pro-Sanctitate – elevii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”), Allegria, OMI (Oratoriul Maria Imaculata). Tema a fost „Sa mergem cu bucurie pe drumul credintei” iar moto-ul „Vorbeste Doamne, caci servul tau asculta” (1Sam. 3,9). Evenimentul a fost pregatit de echipa Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici Oradea.
Programul a debutat la orele 9.00 cu Sfânta Liturghie, la care toti cei prezenti au meditat la învierea lui Lazar. Au urmat activitati de cunoastere bazate pe alegerea unor poze cu ajutorul carora fiecare tânar trebuia sa îl descrie pe cel de lânga el.
Prima meditatie a fost dedicata planului pe care Dumnezeu îl are pentru fiecare dintre noi si atitudinii pe care noi o avem fata planul lui Dumnezeu. Tinerii au aprofundat aceste subiecte în discutii pe grupuri, încercând sa raspunda la întrebarile meditatiei.
A doua meditatie a subliniat necesitatea fidelitatii si încrederii în Dumnezeu, a luptei cu ispitele, a trairii credintei în lumea de astazi si a marturiei pe care tinerii pot sa o dea în fiecare zi. În grupurile de discutii toate aceste teme au fost aprofundate si cu multe exemple din viata fiecarui tânar.
Un moment extrem de important al reculegerilor a fost acela al întâlnirii cu PS Virgil, Episcopul nostru, moment în care s-au prezentat concluziile grupurilor de discutii, s-a discutat despre cum sa traim în mod autentic vocatia noastra crestina, iar tinerii au putut pune întrebari Presfintitului cu privire la preocuparile lor.
Evenimentul s-a încheiat cu un moment de rugaciune în fata grotei Sfintei Fecioare Maria, din curtea Seminarului, si cu o agapa fraterna.