„Sâmbata, 16 martie, Asociatia „Ave Miriam” a organizat un carnaval la oratoriul „Colt de rai”. La acest eveniment au participat atât copii din Parohia Greco-Catolica Valea lui Mihai, cât si alti copii ai urbei, unii însotiti chiar de parintii lor.
În acest colt al prieteniei s-au adunat, lasând lumii basmelor tipicele tensiuni si lupte: îngeras si diavolita, zâne dragi si vrajitoare, luptatori cu cariere, dar chiar firave floricele, printre ele si-o albina… Atmosfera vesela a fost constant sustinuta de mamici si organizatori, prin jocuri, dansuri si mici gustari, pentru a preveni epuizarea dragilor eroi. „Efortul” si inspiratia le-au fost rasplatite fiecaruia cu o carte cu povestiri biblice. Costul participarii a fost recuperat pe parcurs, fiecare copil oferind un zâmbet valoros, eternizat prin multiplele fotografii. Acestea pot fi vizionate si pe contul de facebook al ong-ului: Ave Miriam.
Prin acest carnaval s-a marcat apropierea de Postul Mare, perioada importanta de pregatire spirituala a crestinilor pentru marea sarbatoarea a Învierii Domnului nostru Isus Hristos.