„În data de 11 decembrie 2012, în Aula Magna a Seminarului Greco-Catolic "Sfintii Trei Ierarhi" din Oradea, a avut loc un spectacol de caritate organizat de Asociatia Fondacio – Crestini pentru lume si copiii clasei a IV-a B a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, având ca motto “Cu un dar mic se umple cerul “.
Într-o seara de decembrie, în apropierea Sarbatorii Nasterii Domnului, cuprinsi de magia evenimentului, Aula Magna a Seminarului Greco-Catolic „Sfintii Trei Ierarhi”a fost plina de suflete dornice de a fi alaturi de organizatori. Programul spectacolului a debutat prin sensibilizarea participantilor cu ajutorul unui filmulet care ne-a reamintit cât de important este sa lasam deoparte goana dupa lucrurile materiale si bunastarea propriei persoane, daruind atunci când lânga noi sunt persoane care au nevoie de strictul necesar. Întregul spectacol a avut la baza acest scop: de a darui din ce ceea ce avem noi pentru mai multi nevoiasii de care se ocupa Surorile Franciscane Misionare.
În programul spectacolului au fost incluse momente teatrale însotite de colinde interpretate de tineri talentati din Eparhia de Oradea. Printre acestia îi amintim pe: Carla Marin, Alex Cristea, George Sârca, Florin Lazar, Corul l’Annunciazione.
Copii clasei a IV-a B a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”,au pregatit o sceneta coordonata de doamnele învatatoare Luminita Abrudan si Maria Brisc, ajutate de Horia Marchis, având ca tema „Copilaria în mii de culori – cum traim Nasterea Domnului nostru Isus Hristos?”. Studentii laici ai Colegiului „Sfânta Familie“ coordonati de vice-magistrul Bogdanel Florin Timos, au pregatit o sceneta prin care au explicat icoana Nasterii Mântuitorului din punct de vedere teologic. Si nu în ultimul rând, pr. Coriolan Muresan cu ajutorul povestii „Uriasul egoist” ne-a reamintit cât de important este sa ne iubim aproapele, fiindu-i alaturi.
Colindele corului l’Annunciazione, condus de catre Maestrul Radu Muresan ne-au încântat, iar la final s-a intonat împreuna cu toata sala “O ce veste minunata”. Într-adevar, este o veste minunata, pentru ca mai multi oameni nevoiasi vor beneficia de ajutor din aceasta activitate. Atât la începutul cât si la sfârsitul spectacolului s-au cumparat globuri confectionate manual de studentii laici din Colegiul „Sfânta Familie”.
La final, prezentatorii acestui eveniment, pr. Paul Popa si Ana Maria Fischer l-au rugat pe PS Virgil Bercea sa binecuvânteze rodul spectacolului precum si familiile tuturor celor prezenti.
Speram ca aceasta activitate a tinerilor crestini sa fie binevenita si, astfel, sa le aducem o licarire de speranta si bucurie în casele acelor oameni care au nevoie. Le multumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect.
Va uram Sarbatori Fericite si fie ca Nasterea pruncului Isus sa va aduca fericire în case. Si nu uitati: Cu un dar mic se umple cerul!