„Mai multe asociatii si grupuri de rugaciune din Oradea au celebrat „Rozarul de 24 de ore”, rugându-se neîncetat de sâmbata, de la ora 10.00, pâna a doua zi, la ora 12.00, dupa Sfânta Liturghie. Evenimentul are loc în fiecare an, în luna octombrie, fiind organizat de Parohia „Sfântul Gheorghe” din Oradea. Tema rugaciunii din acest an a fost „Întarirea credintei”.
În acest an, la eveniment au participat urmatoarele asociatii si grupuri de rugaciune din Oradea: copiii claselor I-IV ai Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”; copiii claselor V-XII ai Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”; grupul „Alegria” de la Manastirea Maica Domnului; Asociatia „Reuniunea Mariana” si Asociatia „Vârsta a Treia”; Oratoriul „Maria Imaculata” de la Catedrala „Sfântul Nicolae”; Asociatia Generala a Românilor Uniti (AGRU); studenti teologi de la seminarul „Sfintii Trei Ierarhi”, studentii de la Colegiul „Sfânta Familie”; Asociatia Tertiarilor Franciscani, Grupul „Preasfânta Inima a lui Isus”, Grupul „Rozarul viu”; credinciosii comunitatii „Sfântul Gheorghe”; Asociatia Tineretului Român Unit (ASTRU) si Asociatia „Cercetasii Români Uniti – Oradea”.
Parintele Sorin Craciun, de la Biserica „Sfântul Gheorghe”, ne-a declarat ca anul acesta intentia generala de rugaciune a fost cresterea în credinta si ca fiecare grup participant la eveniment s-a rugat câte doua ore. „Ne rugam pentru o credinta vie, rodnica, în sufletele credinciosilor crestini. Fiecare an are alta intentie de rugaciune, anul trecut fiind beatificarea episcopilor greco-catolici martiri”, a spus interlocutorul nostru. „În Biserica Catolica, anul liturgic 2012-2013 este declarat An al Credintei, de aici si tema aleasa”, a mai spus preotul. Aceasta rugaciune maraton, care are loc la Oradea, în luna octombrie, este o initiativa a Parohiei Greco-Catolice „Sfântul Gheorghe” (str. Louis Pasteur), fiind o actiune unica în tara. „Nu avem cunostinta sa se mai organizeze un astfel de Rozar în România”, a conchis parintele Sorin Craciun. În total, patru preoti slujesc în aceasta biserica: Olimpiu Todorean, parohul bisericii, Ionut Dobocan, Vasile Soptea si Sorin Craciun, fiecare având alta misiune.

Loredana Ionas