„În perioada 10 – 12 februarie, în Arhus, Danemarca, a avut loc ultima întâlnire pregatitoare a urmatorului campus ecumenic din Loreto.
Printre participanti s-au numarat: delegatia gazda luterana, delegatia luterana din Suedia, delegatia catolica din Italia, delegatiile române: cea ortodoxa din Resita si delegatia greco-catolica din Oradea, reprezentata de Pr. Augustin Budau, Ramona Dragos si Veridiana Ghiurca.
Întâlnirea a debutat cu o scurta prezentare a pelerinajului parcurs la Assisi, urmat de discutiile pregatitoare privind campusul ecumenic ce va avea loc în perioada 30 iulie – 6 august 2012, la Loreto, Italia.
Tema centrala a acestei tabere ecumenice este Spiritul Sfânt, pornind de la pasajul biblic din Faptele Apostolilor 1,8: „Când Spiritul Sfânt se va coborî asupra voastra, voi veti primi putere si-mi veti fi mie marturisitori, pâna la marginile pamântului”.
În cadrul întâlnirii a avut loc o trecere în revista a întâlnirilor anterioare, urmata de propunerile si completarile de rigoare referitoare la viitorul campus, aduse de catre fiecare delegatie în parte. Astfel, s-a definitivat programul propriu-zis al taberei, numarul de participanti, precum si detaliile inerente organizarii.
Datorita caracterului religios al întalnirii, nu au lipsit momentele de spiritualitate specifice fiecarei confesiuni, având ca si scop schimbul inter-cultural, într-un adevarat spirit ecumenic.