„Sâmbata, 19 noiembrie 2011, a avut loc reculegerea spirituala destinata tinerilor din Protopopiatul de Beius, activitate desfasurata în casa parohiala din Stei. Participantii care au dat curs invitatiei au fost în numar de 20, dintre care 15 tineri ai parohiilor: Beius, Stei, Baita si Petrani.
Tema acestei reculegeri a fost „Miriam, sora lui Moise”, surprinsa atât ca aparatoare a vietii, ca femeie care-L lauda pe Domnul, cât si ca Miriam care se razvrateste; meditatiile au fost conduse de catre Pr. Iosif Slobotnic si Surorile Minime ale Purgatorului, din Beius.
Programul a debutat prin cântecele tinerilor, urmate de o prezentare succinta a ceea ce înseamna rugaciunea si valoarea acesteia. În continuare, tinerii au avut parte de momente de meditatie, discutii pe grupuri, spovada, mult asteptata masa de prânz, jocuri si dans, zâmbete si prietenii. Aceasta zi de reculegere a fost încoronata cu adoratia euharistica, moment în care tinerii au putut reflecta la relatia lor cu Dumnezeu.
Urmatoarea reculegere adresata tinerilor din protopopiatul de Beius va avea loc în luna februarie, urmând ca locatia si data exacta sa fie anuntate ulterior preotilor parohi.