„Întorcându-ne cu totii din mini vacanta de dupa Sfintele Pasti, vineri 06 mai 2011 tinerii reprezentanti ai grupurilor „PRO SANCTITATE”, „OMI”, „FONDACIO” si câtiva teologi seminaristi la intentia Pr. Andrei Borzasi si în colaborare cu Sora Maria (Ordinul Franciscan) am decis, aflându-ne înca în spiritul sarbatorilor pascale, mânati de îndemnul Mântuitorului si din iubire fraterna, sa alinam suferinta, neputinta si durerea unor oameni nevoiasi din orasul nostru, Oradea.
Ne-am îndreptat astfel pasii spre diferite familii monoparentale, fata de care soarta nu a fost asa generoasa, împartind copiilor cadouri, zâmbete si mângâieri.
Am întâlnit copii cu chip de îngeri, voiosi si dornici de joaca, cu vârste cuprinse între 8 luni si 12 ani, traind alaturi de familiile lor în saracie, uitati parca de lume si care te determina sa te întrebi cu durere în suflet si lacrimi în ochi, de ce înca mai sunt oameni fara un trai decent?
Da, sunt fratii nostri aflati în lipsuri si suferinta. Sunt copii ce se joaca de multe ori cu aceeasi jucarie primita cândva, demult, sau poate pierduta de o alta generatie; sunt mame fara un loc de munca care-si cresc singure copiii, luptând cu fiecare zi în parte.
Însa, în toata aceasta saracie, am întâlnit oameni educati, cu bun simt, ce-si duc crucea zilnic cu putere, chiar daca neajunsurile si durerea parinteasca de a nu putea oferii mai mult copiilor lor, lasa urme adanci în inima.
Vizitându-i, am încercat sa plinim mesajul lui Cristos, de a satura pe cei flamânzi, a mângâia pe saraci si a binecuvânta pe cei bolnavi, iar toate acestea în lumina credintei, prin puterea si lucrarea Spiritului Sfânt.