„Papa Benedict al XVI-lea va întâlni profesori universitari tineri, persoane cu handicap, seminaristi, persoane religioase si voluntari în timpul Zilei Mondiale a Tineretului (ZMT), care va avea loc la Madrid, în perioada 16-21 august. Aceste întâlniri figureaza în program pe lânga principalele evenimente ale ZMT, care vor avea loc la Plaza de Cibeles si la Aeroportul Vientos Cuatro, asa cum a anuntat ieri la o conferinta de presa la Madrid Mons. César Franco, coordonator general al ZMT si episcop auxiliar de Madrid.
Papa se va întâlni cu profesori universitari tineri la Manastirea El Escorial. Aceasta este prima data când Papa Benedict al XVI-lea va întâlni reprezentanti din lumea academica, în contextul unei Zile Mondiale a Tineretului. Întâlnirea arata stima pe care Pontiful o acorda mediului academic si cultural, a subliniat Carla Díez de Rivera, director al Departamentului Cultural ZMT.
Pontiful va vizita, de asemenea, „Fundación Instituto San José”, un centru fondat în 1899 si condus de Surorile Sf. Ioan al lui Dumnezeu, care trateaza persoanele cu dizabilitati mentale si fizice. Cu aceasta ocazie, Papa va întâlni o delegatie a persoanelor cu handicap participante la Ziua Mondiala a Tineretului.