„„Un cuvânt de speranta, în circumstantele actuale deosebit de dificile”. Aceasta este esenta mesajului adresat de catre Papa Benedict al XVI-lea poporului haitian la un an de la teribilul cutremur care a lovit tara.
Mesajul Sfântului Parinte a fost transmis de catre Cardinalul Robert Sarah, presedintele Consiliului Pontifical „Cor Unum”, care, a dus în Haiti, în numele Sfântului Parinte, sprijin concret economic sub forma de donatii primite în urma cutremurului: 800.000 de dolari pentru reconstructia scolilor si 400.000 de dolari pentru reconstructia bisericilor.
„A venit timpul – scria papa – pentru a reconstrui nu numai structurile materiale, dar, de asemenea, cele civile, sociale si religioase coexistente. Sper ca haitienii vor deveni principalii lor actori pe scena prezentului si viitorului, cu sprijinul ajutorului economic si voluntar care si-a demonstrat deja o mare generozitate si care provine din toate partile lumii”. Apoi, referindu-se la prezenta cardinalului Robert Sarah pe insula, Papa a adaugat: „Cu prezenta sa si vocea lui, el va aduce încurajarea si afectiunea mea”.