„Centrul „Don Orione” împreuna cu Parohia Greco-Catolica „Duminica Tuturor Sfintilor” din Oradea a organizat, la trecerea dintre ani, pentru a cincea oara, un Revelion alternativ, la care au participat peste 100 de tineri din mai multe orase ale tarii: Iasi, Roman, Cluj-Napoca, Zalau, Simleu-Silvaniei, Tasnad si Oradea.
Sarbatoarea a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii în biserica parohiala de catre pr. Florian Gui – vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea si calugar în Congregatia „Don Orione”, pr. Mihai Fecheta – paroh si calugar în Congregatia „Don Orione” si pr. Ioan Aciu.
Au urmat momente de socializare, muzica, scenete, dansuri cu specificul zonei de provenienta a participantilor, precum si derularea amintirilor din anul abia încheiat (poze de la diferite activitati).
La miezul noptii am participat cu totii la Slujba de „Te Deum” în Catedrala „Sfântul Nicolae”, unde ne-am rugat împreuna cu episcopul nostru, P.S. Virgil Bercea.
S-a continuat apoi sarbatoarea la Liceul „Don Orione” cu tort pentru cei ce au fost binecuvântati a se naste pe 31 decembrie sau pe 1 ianuarie si pentru cei ce poarta numele Vasile.
Acest mod de a sarbatori Revelionul într-un sens alternativ celui obisnuit îsi are originea în ideea unui preot-calugar orionin din Italia, care a adunat în jurul sau zeci de tineri si cu fiecare an tot mai multi în Piata Sfântul Petru din Vatican, pentru a se ruga cu Pastorul Bisericii Papa, pentru a se sustrage unei sarbatori obisnuite caracterizata de cele mai multe ori de consumism si abuzuri (alcool …).
Ne-am bucurat ca Bunul Dumnezeu ne-a permis sa fim multi tineri, sa ne simtim bine, sa ne distram frumos si sa petrecem minunat în jurul pastorilor – preotilor nostri si în mod deosebit a Episcopului nostru Virgil Bercea, a carui binecuvântare am primit-o, propunându-ne ca si în acest an sa aducem cât mai multe roade, savârsind fapte bune.