„Concert de lansare a CD-ului de colinde „Sa fie lumina…”
Biserica înalta si eleganta, curata si luminoasa, în care am fost sa cântam de atâtea ori, ne-a fost si de aceasta data gazda primitoare pentru colindele sfinte si curate pe care le-am dus, credem noi, aproape de sufletul publicului auditor, ce ne-a ascultat.
Am cântat colinde traditionale românesti, compuse sau aranjate muzical de catre compozitori români cum sunt: Timotei Popovici, Nicolae Lungu, Tiberiu Brediceanu, Gheorghe Cucu, Radu Zamfirescu, Francisc Hubic, Tudor Jarda, etc. Colindele acestor compozitori au fost „Sus, boieri!”, „Mos Craciun”, „Marire-ntru cele-nalte”, „Domnulet si Domn din cer”, „Praznic luminos”, „Buna dimineata la Mos Ajun”, „Linu-i lin”, „Astazi s-a nascut Cristos”, „Domn, Domn sa-naltam”, „La Bethleem colo-n jos”, „În orasul Bethleem”, „Trei crai de la rasarit”, „Glorie”, „Leganelul lui Isus”, „Floricica”, „Cântec de Craciun”, „Iata, vin colindatori”, „Colindita”, „Noapte de vis”, „Aseara pe-nserate”. O provocare a fost pentru noi „La casa di peste drum”, colind compus de Tudor Jarda, inspirata din folclor. În încheiere am interpretat în limba engleza un colind ucrainean, „Carol of the bells”.
Remarcabilii nostri solisti au fost Denisa Mosincat, Ovidiu Lazar, Bianca Bibart.
La sfârsitul concertului, un numar foarte mare de persoane au dorit sa achizitioneze cd-ul nostru, ceea ce ne-a dat mult curaj, fiind la prima experienta de genul acesta.
În finalul concertului PSS Virgil Bercea si parintele paroh ne-au multumit cu mult drag pentru ceea ce am încercat sa facem, si spunem noi, am reusit.
Mai multe informatii gasiti pe site-ul nostru www.corulfiatlux.ro