„Duminica 09.11.2008 a avut loc înmormântarea parintelui Ioan Lucacel care a trecut la Domnul în noaptea de 6 spre 7 noiembrie, având vârsta de 97 de ani.
Slujba înmormântarii a avut loc în Catedrala “Sfântul Nicolae” si a fost celebrata de P.S. Dr. Virgil Bercea împreuna cu numerosi preoti.
Parintele Ioan Lucacel s-a nascut la data de 02.02.1911 în localitatea Somes-Odorhei, jud. Salaj. La vârsta de 4 ani a ramas orfan, fiind crescut la orfelinat. A început scoala primara în localitatea natala. Urmeaza liceul la Satu-Mare, de unde începe studiile teologice la Baia-Mare, iar apoi se transfera la Academia Teologica din Oradea. Licenta în teologie este sustinuta la Blaj. Se casatoreste la data 16.10.1938 cu Iuliana, având doua fiice Terezia Maria si Lucia. În anul 30.10.1938 este hirotonit preot de catre P.S. Valeriu Traian Frentiu. O perioada îsi desfasoara activitatea chiar în cadrul episcopiei de Oradea.
Ulterior preia parohiile Derna si Nojorid unde îsi îndeplineste îndatoririle pâna în anul 1848. Dupa desfiintarea bisericii noastre opune rezistenta mai multi ani, însa cedeaza în fata presiunilor si devine preot ortodox, pensionându-se în 1987. Dupa pensionare se stabileste la Oradea, unde, dupa 1989 îsi aduce contributia la refacerea Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolica de Oradea.
În cuvântul sau, Preasfintitul Virgil Bercea a facut referire la modul în care parintele Lucacel si-a adus contributia la refacerea bisericii noastre, la râvna depusa pentru adevar si dreptate. A fost un preot carturar, având o solida pregatire teologica, fiind în permanenta gata sa ajute acolo unde era nevoie. Parintele Lucacel a facut parte dintre stâlpii bisericii noastre. Disparitia dânsului este o mare pierdere pentru noi toti.
La înmormântare au participat numerosi credinciosi care au dorit sa-l conduca pe ultimul drum pe cel care a fost parintele Ioan Lucacel.
Dumnezeu sa-l odihneasca cu cei alesi !