MEDICII CATOLICI

Telefon

0762 698455; 0721 256703

Email:

craciunioan2003@yahoo.com

Adresă:

Str. Cazaban nr. 49/E
410282, Oradea
Jud. Bihor

MEDICII CATOLICI                                                   

                                      

Vizează perfecționarea actului medical cu ajutorul mijloacelor spiritual creștine, având valori  bazate pe  studierea și aprofundarea documentelor specifice actului medical din magisteriul Bisericii Universale.

Misiune:

Asociația Medicilor catolici contribuie la creșterea nivelului de pregătire spirituală, prezent în mijlocul actualei culturi, a personalului medical. Această creştere  favorizează descoperirea și dezvoltarea identității profesionale, spirituale și creștine a medicilor, asistenților medicali și studenților la medicină,  în vederea transformării lumii medicale. Perfecționarea formării moral-creștine a membrilor și membrilor simpatizanți ai asociației implică  promovarea principiile creștine în activitatea celor ce se ocupă de tratarea bolnavilor, realizarea unor relații bazate pe respect reciproc, empatie și spirit de sacrificiu din partea celor care asigură actul medical.

 

Obiective şi strategii:

Participarea la formarea deprinderilor de prevenție și tratare a bolilor din perspectivă spiritual creștină, prin întâlniri cu prezentarea unei meditații specifice activității, urmată de  discuții libere cu exemple concrete din experiența fiecăruia privind tema abordată la întâlnire sau  întâlniri cu membrii unei parohii și prezentarea unei conferințe cu o temă specific medicală privită din perspectivă creștină; implicare caritativă de întrajutorare  a Cantinei sociale Caritas prin colecte de bani; cunoașterea valorilor spirituale ale Bisericii greco-catolice prin pelerinaje, reculegeri sprituale sau exercitții sprituale; promovarea și prezentarea asociației prin activități de marketing; schimb de experiență cu alte asociații similare; alte activități specifice propuse de membrii asociației și aprobate conform statutului propriu de funcționare.

 

Au fost identificate și promovate mijloace de colaborare în spiritul iubirii creștine între colegii medici, asistenți medicali şi personalul auxiliar pentru asigurarea unui climat plăcut și eficient de tratare a bolnavilor.

 

În perioada pandemiei,  atât preoții spirituali din spitale cât și colegii din cadrul asociației s-au străduit să asigure un suport de susținere spirituală, morală și emoțională  pentru personalul medical implicat  pe secțiile de Covid, o parte dintre medicii care fac parte din asociație fiind direct implicați în tratarea acestei patologii.

 

Arhiva

ian.0 Posts
feb.0 Posts
mart.0 Posts
apr.0 Posts
mai0 Posts
iun.0 Posts
iul.0 Posts
aug.0 Posts
sept.0 Posts