Asociaţia „Corul Fiat Lux”

Mobil

0740 417689

Email:

monicaantonianica@yahoo.com

Adresă:

Str. Iuliu Maniu nr. 4,
410104, Oradea
Jud. Bihor

Site WEB :

http://www.corulfiatlux.ro

Corul de cameră ,,Fiat Lux”

            Corul de cameră ,,Fiat Lux”, în traducere din limba latină ,,Să fie lumină”! a fost  format la început din copii şi tineri talentaţi ce doreau să cânte frumosul, provenind în principal de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” din Oradea, dar şi de la  Colegiul Naţional ,,Emanuil Gojdu”, Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” sau Liceul de Arte, ajungând mai apoi tineri între14 şi 25 de ani, elevi şi studenţi la  diferite şcoli şi universităţi.  

 

,,Fiat Lux” a reprezentat cu succes, pe diverse scene, într-o mulţime de biserici şi emisiuni TV  din ţară şi din străinătate (Italia, Ungaria, Elveţia, Cehia), pe parcursul a nenumărate concerte, evenimente, colabărări, concursuri, comemorări si festivaluri,  Biserica si Şcoala greco-catolică din Oradea între anii 2005 si 2017.

Începând într-o formație pentru două, respectiv trei voci egale, cu un număr mai restrâns de    interpreți, în anul 2005 copiii cei mai mari din grupul iniţial, din dorinţa de a  participa la un concert de colinde la care luau parte coruri profesioniste și de amatori,  au ajuns treptat la o echipă       compactă de 25 de membri organizați pe patru voci: sopran, alt, tenor şi bas, într-un cor de cameră.

Repertoriul consta din piese aparţinând diferitelor stiluri, de la Renaștere până la compoziția     corală contemporană, naţională şi internaţională.

Dirijorul corului, doamna Antonia Nica, este cea care permanent i-a provocat pe tinerii        cântăreţi să se străduiască să devină ,,mai buni decât au fost ieri”.  ,,Pe măsură ce timpul a trecut, pe             lângă echipa    noastră muzicală am reușit să formăm și o adevărată echipă a prieteniei, o mare familie             a încrederii, a formării comune, având ca principal scop acela de a propaga lumina bucuriei şi a     credinţei”.

,,Corul nostru există nu pentru a participa doar la anumite evenimente sau concursuri, în mod special, ci pentru că dorim să aducem căldura în sufletele ascultătorilor, interpretând piese de toate            genurile şi nu în ultimul rând, pentru a ne simţi noi bine şi a împărtăşi celor ce ne ascultă trăirile         noastre”.

,,Credem că muzica se poate trăi cu adevărat doar acolo unde sunt prezente și valorile morale ale omului”.

 

 

E-mail: monicaantonianica@yahoo.com, antonianica @ corulfiatlux . ro

Arhiva

mart.0 Posts
apr.0 Posts
mai0 Posts
iun.0 Posts
iul.0 Posts
aug.0 Posts
sept.0 Posts
oct.0 Posts
nov.0 Posts
dec.0 Posts
ian.0 Posts
feb.0 Posts
mart.0 Posts
apr.0 Posts
mai0 Posts
iun.0 Posts
iul.0 Posts
aug.0 Posts
sept.0 Posts