În cursul dimineții zilei de 17 ianuarie 2024, 𝐒𝐎𝐑𝐀 𝐌𝐀𝐑𝐈𝐀 𝐀𝗨𝗥𝗘𝗟𝗜𝐀 – 𝗚𝗮𝗶𝗱𝗼𝘀̦ 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮 s-a întors la Casa Tatălui Ceresc, la frumoasa vârstă de 93 ani, din care peste 70 de ani i-a oferit cu totul lui Dumnezeu prin consacrarea în Congregația Surorilor Maicii Domnului.

Sora M. Aurelia rămâne în amintirea surorilor și a celor care au cunoscut-o ca fiind o persoană care L-a iubit pe Bunul Dumnezeu cu toată ființa, a iubit rugăciunea și i-a iubit pe oameni, punându-se în slujirea aproapelui cu deosebită dăruire și generozitate. A dorit să-L facă cunoscut pe Dumnezeu copiilor, tinerilor și celor mai înaintați în vârstă, familiilor și tuturor celor care veneau spre dânsa. În mod cu totul special, Cuvioasa Sr. Aurelia a fost apostol al Rugăciunii Rozariului și nu doar rostind și învățându-i pe ceilalți această rugăciune minunată, ci și confecționându-le ea-însăși.” spun surorile Congregației Maicii Domnului din România cu această ocazie.

Sora Aurelia este cea care a croit după 1989 ornatele episcopilor greco-catolici români. Din materialul primit de la Roma, căci Biserica Greco-Catolică nu avea nimic pe atunci, a făcut hainele episcopale ale ÎPS Alexandru Todea, ÎPS Ioan Ploscaru și ale noilor episcopi consacrați în 1990: ÎPS George Guțiu, ÎPS Lucian Mureșan, PS Vasile Hossu. Mitrele pentru episcopi, tot mâinile binecuvântate ale cuvioasei întru Domnul le-a lucrat, la Blaj, în Seminarul Teologic Greco-Catolic.

Amintindu-și de cea răposată ca fiind „de o dăruire totală pentru Dumnezeu, Maica Domnului și Biserică, o femeie extraordinară”, Preasfinția Sa Virgil Bercea, împreună cu tot clerul, persoanele consacrate și laicii Eparhiei de Oradea, se roagă ca „Domnul să îi dea sorei Aurelia, odihna veșnică, iar Lumina cea fără de sfârşit să-i strălucească!”.

Pe 19 ianuarie 2024, Surorile Congregației Maicii Domnului s-au reunit în Capela Mănăstirii „Maica Îndurerată” din Sighetu Marmației, pentru a înălța rugăciunea lor pentru odihna veșnică a sufletului Sorei Aurelia Gaidoș. Le-au fost alături Preasfinția Sa Mihai, Episcop al Episcopiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de București, împreună cu un sobor de preoți. Au mai participat Surorile lui Isus Răscumpărătorul – Comunitatea „Cenacol” Bârsana, Părintele Eugen – Frate Minor Capucin din Sighet, Ieromonah Augustin – OSBM, Părintele Ioan Lazea împreună cu alți membri din familia Sorei Aurelia, precum și credincioși care au dorit să o conducă pe ultimul drum pământesc.
 
Bunul Dumnezeu să-i dăruiască odihna veșnică și să o învăluie în iubirea Sa veșnică!

Biroul de Presă EGCO