Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, prin binecuvântarea Preasfinției Sale episcop dr. Virgil Bercea, păstor al Eparhiei de Oradea, vă invităm să luați parte la sfințirea capelei „Fericitul Valeriu Traian Frențiu” din cartierul Tineretului – Oradea, strada caporal Constantin Mușat nr. 21, care va avea loc pe 31 august 2023, de la ora 18.00.

Program: Binecuvântarea Capelei
                     Slujba Vecerniei

Datorită necesităților pastorale, cu binecuvântarea Preasfinției Sale ep. dr. Virgil, s-a considerat necesară amenajarea unei capele provizorii în incinta viitoarei grădinițe pe care Episcopia Greco-Catolică de Oradea prin Caritas Eparhial Oradea o construiește în cartierul Tineretului din Oradea. În aceeași curte se vor demara lucrările de construire ale bisericii greco-catolice „Fericitul Valeriu Traian Frențiu”. Piatra de temelie a acestui lăcaș a fost pusă pe 2 mai 2022, la 100 de ani de la instalarea Fericitului Valeriu Traian Frențiu ca episcop de Oradea.

Cu acest prilej, mulțumesc Preasfinției Sale episcop dr. Virgil Bercea și pr. Vicar general Mihai Vătămănelu pentru buna colaborare în amenajarea locului de rugăciune, pr. Olimpiu Todorean, însărcinat din partea Episcopiei cu construirea grădiniței, care ne-a oferit disponibilitatea amenajării Capelei în spațiul din incinta viitoarei grădinițe, pr. Gavril Buboi, Protopop de Oradea, confraților preoți, și tuturor celor care au făcut posibil ca această Capelă să poată fi inaugurată.

Vă așteptăm să luați cu toții parte la eveniment!

Pr. Mirel-Mihai Demian
Administrator parohial