Marți, 12 octombrie 2021, în jurul orei 08.30, în vârstă de 54 de ani, a trecut la cele veşnice pr. Ion Ciuraru, fiind internat la secția de terapie intensivă a spitalului din Perugia.

Pr. Ion Ciuraru s-a născut la data de 18 august 1967, în comuna Valea Seacă, jud. Bacău. A urmat școala primară și gimnazială în comuna natală, după care a frecventat Școala de cantori de la Iași. În 1990 este admis în Postulandatul franciscan din localitatea Nisiporești, iar în luna octombrie a aceluiași an, intră în Noviciatul franciscan din localitatea Luizi-Călugăra, jud Bacău, pe care îl încheie cu profesiunea simplă, la data de 18 septembrie 1991.

În anii care au urmat, 1991-1996, și-a continuat formarea filosofică şi teologică la Institutul Teologic Franciscan din Roman și la Facultatea Pontificală „Sfântul Bonaventura” din Roma.

La 8 septembrie 1995 face profesiunea solemnă, intrând definitiv în Ordinul Fraţilor Minori Conventuali. A fost sfințit preot la 22 iunie 1997 la Roman, de către PS Petru Gherghel, episcop de Iași.

După hirotonire s-a reîntors la Roma pentru a-și finaliza studiile de specializare în Teologie Morală la Academia Alfonsiana, din cadrul Universității Pontificale Lateran. În perioada 1998-1999 a fost guardian al Conventului „Sf. Francisc din Assisi” din Roman și profesor de Teologie Morală la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din aceeași localitate.

În perioada 2000-2008 a fost Ministru provincial al Provinciei „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România. După expirarea mandatului de Ministru provincial, între anii 2008-2017 a activat în comunitățile din Rivotorto și Sacro Convento din Assisi (Italia), având responsabilitățile de secretar și vicar custodial. În 2017 s-a reîntors în țară fiind numit paroh al Parohiei „Nașterea Sf. Fecioare Maria” din localitatea Hălăucești, jud. Iași.

La 1 septembrie 2020 a primit din partea superiorilor obediența pentru Sacro Convento din Assisi.

Mulţumindu-i Domnului pentru darul părintelui Ion, îl rugăm să-l primească în rândul slujitorilor săi în patria cerească.

Sfânta Liturghie de înmormântare va avea loc joi, 14 octombrie 2021, la ora locală 14.30 (15.30 în România), în Bazilica Inferioară „Sfântul Francisc” din Assisi, conform dorinței părintelui răposat, după care trupul neînsuflețit va fi așezat în cimitirul din Assisi. (Sursa: ofmconv.ro)

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Preasfințitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, se roagă pentru sufletul adormitului serv al lui Dumnezeu, Pr. Ion Ciuraru, rugându-L să-l primească în Împărăția Sa.

Biroul de Presă