Părintele Eduard Felician Fischer, până zilele trecute parohul Bisericii Sfântul Gheorghe – Olosig, din Oradea, și-a încheiat misiunea în Eparhia greco-catolică de Oradea, iar duminică a celebrat Liturghia prin care i-a salutat pe credincioșii parohiei. Împreună cu el au fost la altar Pr. Mihai Vătămănelu, vicarul general al eparhiei, Pr. Sorin Crăciun, asistent spiritual al Spitalului Municipal din Oradea, Pr. Florin Bode, viitorul paroh al bisericii, precum și Pr. diacon Grațian Guiaș și Ipodiacon Bogdănel Timoș.

În cuvântul de învățătură, Părintele Eduard a conturat misiunea și vocația preotului, care pune la picioarele Crucii toate momentele fericite sau mai puțin fericite, toate dificultățile și bucuriile, pentru a le putea duce mai ușor .

La sfârșitul liturghiei, părintele vicar i-a mulțumit Părintelui Eduard pentru tot ceea ce a făcut pentru Eparhia de Oradea, pentru toată implicarea sa în evenimentele eparhiei și pentru toată munca depusă în Parohia Sf. Gheorghe, dăruindu-i o cruce ca semn de mulțumire și apreciere.

Emoția momentului a fost mare și credincioșii, care au participat într-un număr mare la liturghie, i-au mulțumit din suflet părintelui pentru tot ceea ce a făcut pentru ei. Ca și amintire, i-au oferit părintelui Eduard o icoană și un liturghier, împreună cu mulțumirile rostite cu lacrimi în ochi.

Misiunea începută de Părintele Eduard va fi continuată în Biserica Sf. Gheorghe de către Pr. Florin Bode.

Părintele Eduard își va continua misiunea în Eparhia de Maramureș și va sluji la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Satu Mare.

Îi mulțumim Părintelui Eduard pentru tot ceea ce a făcut pentru credincioșii Eparhiei de Oradea și îl rugăm pe Dumnezeu să îi binecuvânteze pașii în noua misiune.

Biroul de Presă