19 aprilie 2021

Preafericite

Excelențe

Cucernici Părinți

Călugări – Călugărițe

Credincioși Laici

Cristos a înviat!

Ref.: Duminica Mondială a Vocațiilor, 25 aprilie 2021

            Opera Sfântului Petru Apostol este una din cele patru Opere Misionare ale Sf. Părinte Papa, și are rolul de a susține programele de formare ale seminariilor și ale ordinelor călugărești din țările de misiune. Acestea ajută tinerii candidați să poată lua decizia ferma de a sluji poporul lui Dumnezeu cu toata dăruirea inimii și cunoștințele necesare. Sfântul Părinte ne amintește că promovarea vocațiilor și călăuzirea lor este expresia unei mărturii autentice.

Anul acesta Papa Francisc ni-l propune pe Sf. Iosif ca model de vocație și îndrumător în discernerea voinței lui Dumnezeu. Pentru a împlini visul vocației noastre autentice, avem nevoie de curaj și de comuniune cu toți cei care se roagă pentru vocații la viața consacrată. Sf. Iosif este nu numai un model de discernământ, ci și un mijlocitor: „Fie ca el să-i ajute pe toți, mai ales pe tinerii aflați în discernământ, să realizeze visele lui Dumnezeu pentru ei; fie ca el să inspire acțiunea curajoasă de a spune „da” Domnului, care întotdeauna surprinde și niciodată nu dezamăgește!”, spune Sf. Părinte în mesajul sau de Ziua Mondială a Vocațiilor.

            Să ne unim în rugăciune pentru vocații  la preoție și la viața consacrată, împreună cu tot poporul lui Dumnezeu, duminica viitoare, 25 aprilie. În aceasta zi, Opera Sfântului Petru Apostol primește, împreuna cu rugăciunile credincioșilor, donații și colecte din întreaga Biserică Catolică, pentru a susține vocațiile autohtone din țările de misiune. Datorită acesteia, în Biserică au crescut vocațiile la preoție și la viața consacrată. Să nu lăsăm să treacă pe lângă noi neobservată aceasta zi. Puteți face donații în contul Asociației Operele Misionare Pontificale, responsabilă cu susținerea vocațiilor în țările de misiune:

Beneficiar: Asociația Operele Misionare Pontificale

SWIFT: BACXROBU

Cont ron: RO20BACX0000001977987000

Cont eur: RO90BACX0000001977987001

            Dumnezeu să binecuvânteze generozitatea dumneavoastră, care ne ajută să formăm sfinți și buni preoți, călugări și călugărițe, dedicați evanghelizării în Biserica Universală.

Sincere mulțumiri,

Pr. Eugen Blaj,

Director Național OMP