– Haideţi să fim prieteni ! –

              Marţi, 16 februarie 2020, au început catehezele on-line ale lunii februarie, reunind protopopiatele de Beiuş, de Holod şi de Marghita.

              Începând cu ora 18.30, timp de o oră, au fost alături pe platforma Zoom tinerii din cele trei protopopiate, alături de părinţii protopopi, părinţii preoţi şi membrii Biroului Pastoral.

              La începutul întâlnirii, cele trei protopopiate au prezentat modul în care colaborarea cu Biroul Pastoral a adus rod prin activităţi concrete caritabile, fapte bune care au pus în practică grija faţă de aproapele.

              Tema catehezei a fost  – Haideţi să fim prieteni – , în centrul activităţii fiind mesajul lui Dumnezeu, Ioan 1,35-51, Chemarea apostolilor ca prieteni ai lui Isus.

              Părintele Popa Paul a rostit o meditaţie, evidenţiind cele trei etape ale paragrafului biblic: ,,Ce căutaţi?”, ,,Veniți și vedeți! ” și ,,Urmează-mă!”, încurajându-i pe tineri să nu se limiteze la acceptarea pasivă a existenței lui Dumnezeu, ci să devină prietenii lui Isus, urmându-L în tot ceea ce le propune.

              Ramona Dragoş a propus tinerilor un joc video în care fiecare să exprime semnificaţia prieteniei în propria viziune, după care i-a încurajat pe tineri să împărtăşească tuturor ce anume i-a marcat din cele auzite în cadrul catehezei.

              Dragoş Tomescu a acceptat să depună în direct mărturia sa legată de tema catehezei, răspunzând inclusiv la întrebările adresate.

              Părintele Vicar cu preoții Antoniu Chifor le-a atras atenția tinerilor că ,,nu toți cei care se numesc prieteni, sunt cu adevărat prieteni”. Părintele le-a explicat tinerilor cum rugăciunea poate fi un dialog cu Prietenul Isus.

              Vă mulțumim dragi tineri pentru participare și implicare,  pentru timpul pe care-l oferiți Domnului, mulțumim îndrumătorilor și părinților voștri !

              Astăzi sunt aşteptaţi la ora 18.30, pe aceeaşi platformă Zoom, tinerii din protopopiatele de Şimleu, de Zalău şi de Supur.

Laura Ologu

Biroul Pastoral

Vă așteptăm cu drag !

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/84851235076?pwd=WUpvaEJKcnU4OThmWEhnNVJibmUvUT09

Meeting ID: 848 5123 5076

Passcode: 100300