În dimineața de miercuri, 20 ianuarie 2021, un prim grup de oameni fără adăpost a fost vaccinat cu prima doză anti-Covid în Cetatea Vaticanului: a informat Matteo Bruni, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun. Alte grupuri de oameni dezavantajați urmează să primească prima doză a vaccinului în viitorul imediat.

”În această dimineață, în holul de intrare în Aula Paul VI, în timp ce continuă planul de vaccinare în Statul Cetății Vaticanului, un prim grup de aproximativ 25 de oameni fără adăpost, găzduiți stabil în structurile de asistență și rezidență ale Elemozineriei Apostolice, a primit prima doză a vaccinului împotriva Covid-19. Alte grupuri vor urma în zilele care vin”: a comunicat miercuri, 20 ianuarie 2021, Matteo Bruni, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun.

În primul grup de oamni fără adăpost care a primit astăzi prima doză a vaccinului se află mai multe persoane care își petrec cea mai mare parte a timpului în Piața Sfântul Petru și în apropierea acesteia.

Papa Francisc și papa emerit Benedict au primit zilele trecute prima doză a vaccinului anti-Covid, în timp ce campania de vaccinare în Statul Cetății Vaticanului, pe bază voluntară, a cuprins până acum sute de persoane.

Cetatea Vaticanului – Adrian Dancă
Sursa:vaticannews.va/ro