Duminică, 20 septembrie, ora 10.30, la Catedrala Sf. Iosif din București, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, va dezveli și va binecuvânta o placă comemorativă în amintirea vizitei apostolice în România a Sanctității Sale, Papa Francisc (31 mai – 2 iunie 2019). La ceremonie vor participa Nunțiul Apostolic în România, Mons. Miguel Maury Buendía, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit de București și PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

Placa comemorativă este realizată de sculptorul Dumitru Popescu și include un medalion ce îl reprezintă pe Sfântul Părinte Papa Francisc acordând binecuvântarea apostolică României. Papa Francisc a prezidat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Sf. Iosif în prima zi a vizitei sale în România, pe 31 mai 2019. „Au rămas vii în mințile și în sufletele noastre momentele vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România, din zilele de 31 mai – 2 iunie 2019, precum și învățăturile și îndemnurile pe care el ni le-a adresat atunci. Placa comemorativă pe care o dezvelim ne va aminti că Sfântul Părinte Papa Francisc rămâne sufletește împreună cu noi și ne însoțește cu rugăciunea și cu binecuvântarea lui”, a declarat ÎPS Aurel Percă.

Papa Francisc a fost al doilea Suveran Pontif care a vizitat România, primul fiind Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, care a venit la București în mai 1999. Vizita Papei Francisc a avut în primul rând un caracter pastoral, dar a însumat și importante valențe ecumenice sub motto-ul „Să mergem împreună!”. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa a vizitat Bucureștiul, Iașiul și Blajul, precum și sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc.

Biroul de presă al Arhidiecezei de București