Sfântul Părinte i-a trimis o scurtă scrisoare de încurajare sportivului italian Alex Zanardi, fost pilot de Formula 1 și campion paralimpic. Zanardi a fost victima unui accident rutier în timpul unui concurs de handbike, în apropiere de orașul italian Siena, în scop de binefacere. Cotidianul sportiv din Peninsulă ”La Gazzetta dello Sport” a publicat scrisoarea trimisă de Sfântul Părinte generosului sportiv, care acum se află în comă indusă și înfruntă lupta cea mai grea a vieții.

Cetatea Vaticanului – A. Dancă
25 iunie 2020 – Vatican News
.

”Dragă Alexandru, povestea vieții Dumneavoastră este un exemplu despre cum reușești să pornești din nou după un stop neprevăzut. Prin intermediul sportului, i-ați învățat pe alții să-și trăiască viața ca protagoniști, făcând din dizabilitate o lecție de omenie. Vă mulțumesc pentru că ați dat tărie celui care a pierdut-o. În acest moment atât de greu, Vă sunt aproape, mă rog pentru persoana și familia Dumneavoastră. Domnul să Vă binecuvânteze, iar Fecioara Maria să Vă ocrotească”. Este scurta, dar impresionanta scrisoare pe care papa Francisc a transmis-o sportivului italian Alex Zanardi, fost pilot de Formula 1 și campion paralimpic, care în 19 iunie a.c., în apropiere de orașul Siena, a avut un accident rutier în timp ce participa la un concurs de handbike. Scrisoarea a fost publicată în cotidianul italian ”La Gazzetta dello Sport”.

Povestea vieții lui Alex Zanardi, care în 2001 și-a pierdut ambele picioare după un accident teribil la o cursă de Formula 1, este o mărturie despre valoarea unui nou start în viață și ”o lecție de omenie” prin intermediul handicapului. Papa a împletit în scrisoarea sa aceste reflecții și a transmis susținerea rugăciunii sale sportivului care de vinerea trecută, 19 iunie a.c., este internat la secția de terapie intensivă a spitalului universitar ”Santa Maria alle Scotte” din Siena. Pontiful i-a mulțumit neînfricatului sportiv italian pentru capacitatea sa de a inspira curaj și tărie chiar și în mijlocul unor situații de mare suferință.

Accidentul rutier de săptămâna trecută, care l-a pus din nou la grea încercare pe Zanardi, a avut loc în timpul unui concurs de handbike lângă orășelul Pienza, scopul concursului fiind unul de binefacere.

În luna curentă, de altfel, sportivul paralimpic este totodată protagonistul unei licitații de binefacere, intitulată ”We run together”, promovată de papa Francisc cu scopul unei campanii de strângere de fonduri destinate spitalelor din Bergamo și Brescia, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de Covid-19. Pentru această inițiativă de binefacere, Zanardi a pus la dispoziție costumul de sportiv cu care a câștigat Jocurile Paralimpice din 2016, desfășurate la Rio de Janeiro.


Autor: A Dancă

Sursa: https://www.vaticannews.va