Sunt multe aparițiile mariane aprobate de Biserica Catolică, dar nici unele nu au generat mai mare devoțiune – precum și controverse – decât cele din Fatima, Portugalia, din 1917. Aparițiile remarcabile de la Fatima vor prinde viață în cinematografele din America de Nord începând de vineri, 24 aprilie, în lungmetrajul intitulat tocmai „Fatima”. În Portugalia și Spania va fi lansat în luna mai.

În urma proiecțiilor speciale ale filmului din această lună, Sanctuarul Fecioarei Rozariului din Fatima, Portugalia, a făcut public următorul text de susținere a filmului: „Inspirat de istoria aparițiilor Preasfintei Fecioare Maria celor trei copilași, filmul Fatima arată de ce este încă posibil pentru umanitate să creadă în intervenția divină, chiar și în lumea noastră contemporană. Filmul ne conduce să reflectăm că, 100 de ani mai târziu, lumina lui Dumnezeu pe care Fecioara Maria a aruncat-o asupra lui Francisco, Jacinta și Lucia încă luminează calea pentru cei care se angajează într-o viață de credință în spiritul Evangheliei.”

Fatima este o dramă puternică și înălțătoare despre puterea credinței, care spune povestea unui păstoraș în vârstă de 10 ani și a celor două tinere verișoare din Fatima, Portugalia, care susțin că au avut viziuni cu Fecioara Maria. Dezvăluirile lor creează emulație între credincioși, dar în oficiali ai Bisericii și ai guvernului secular stârnesc mânie, astfel că aceștia încearcă să îi forțeze să își schimbe mărturia. Pe măsură ce se răspândește vestea despre apariții, zeci de mii de pelerini se adună la fața locului, în speranța că vor fi martorii unei minuni. Ceea experimentează le va schimba viața pentru totdeauna.

Tenorul catolic Andrea Bocelli, care interpretează o melodie originală pentru film, „Gratia plena”, folosită în genericul de final, este încântat să facă parte din film. „Fecioara de la Fatima, în simplitatea ei inspiratoare, este un epicentru al spiritualității, un catalizator pentru rugăciune și o punte între umanitate și divin”, spune Bocelli. „Nu este o coincidență că oamenii au cântat melodii extraordinare ce o evocă de-a lungul secolelor. Ea a adus un mesaj incontestabil de pace și de fraternitate universală.”

„Fiecare catolic ar trebui să vadă (filmul) Fatima”, spune producătorul Dick Lyles. „Credem cu fervoare că această narațiune puternică și frumos redată va ajuta la unirea catolicilor din întreaga lume, arătându-le ce înseamnă să fii în mod fidel și eroic dedicat adevărului.” „Marco Pontecorvo a creat un film frumos și de inspirație, care spune istoria emoționantă a trei copii mici, ale căror viziuni au captivat o națiune întreagă, într-un moment în care primul război mondial făcea ravagii în Europa”, au spus Bob Berney și Jeanne R. Berney, conducători ai Picturehouse. „Suntem extrem de încântați să aducem acest film în fața spectatorilor de cinema din America de Nord.”

Din distribuția filmului fac parte Stephanie Gil (Terminator: Dark Fate), Lúcia Moniz (Love, Actually), Joaquim de Almeida (Queen of the South) și Goran Visnjic (Beginners), alături de Sonia Braga (Aquarius) și Harvey Keitel (The Irishman, The Piano). Origin Entertainment a produs filmul, împreună cu Elysia Productions și Rose Pictures.

Sursa: www.catholica.ro