Cu o scrisoare adresată lui Francesco Antonetti, președintele Confederațiilor Diecezelor din Italia, Excelența Sa Rino Fisichella, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări și-a exprimat aprecierile pentru inițiativa Forumului Pan-European al Confraternităților.

„Sper că spiritul de ajutorare și promovare a persoanei umane prin formare religioasă, culturală și politică nu va eșua niciodată, așa cum ați subliniat de multe ori, ca astfel să poată contribui la o societate credibilă și de încredere”.

Pentru președintele Dicasterului de la Vatican, care se ocupă cu Promovarea Noii Evanghelizări, este o chestiune de „a menține vie proclamarea lui Cristos prin forme și instrumente adecvate, pentru că printr-un limbaj nou poate încolții din nou sămânța credinței în inima celor care sunt departe. Mai adaugă Excelența Sa: „Confraternitățile sunt un instrument cu ajutorul cărora putem permite Evangheliei să ajungă în cotidianul în care omul trăiește cu planurile, problemele și eforturile sale”.

Arhiepiscopul Rino Fisichella va vorbi sâmbătă, 15 februarie 2020, în cadrul Forumului Pan-European al Confraternităților, cu un raport despre Rolul Confraternităților în Noua Evanghelizare a III-lea Mileniu.

 

Traducere: Eugen Ivuț