Aflat la Roma pentru cursul promovat de Rota Romana cu privire la grija pastorală a bisericii cu privire la cuplurile și familiile rănite, desfășurat în perioada 26-30 noiembrie 2019, părintele Anton Cioba, rectorul seminarului nostru, împreună cu ceilalți participanți la curs, a fost primit în audiență de Sf. Părinte Papa Francisc sâmbătă, 30 noiembrie 2019.

Cu această ocazie, părintele rector i-a transmis Sfântului Părinte Papa mulțumiri pentru vizita recentă în România și beatificarea episcopilor greco-catolici martiri, i-a transmis salutările episcopului de Oradea, PS Virgil Bercea precum și ale comunității Seminarului orădean, pentru care a cerut binecuvântarea apostolică și însoțirea în rugăciune.

Sfântul Părinte s-a bucurat mult când a primit medalia jubiliară a seminarului nostru, medalie pe care pr. rector i-a oferit-o, ca semn de comuniune și apreciere pentru grija pastorală oferită poporului lui Dumnezeu și în mod special pentru atenția deosebită pe care o are față de seminariști și de seminarele în care aceștia se formează.

Sfântul Părinte ne-a transmis binecuvântarea apostolică și ne-a asigurat de rugăciunea sa, cerând în același timp să ne rugăm pentru el.

Redacția Seminarului Teologic