„Sesiunea de primavara a Conferintei Episcopilor Catolici din România va fi gazduita de Arhieparhia de Alba-Iulia si Fagaras în perioada 30 aprilie – 2 mai 2018 la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major al Bisericii Greco-Catolice din România.
În aceasta a saizeci si patra sesiune plenara a Conferintei Episcopilor Catolici, activitatea de reflectie si de colaborare se va împleti zilnic cu rugaciunea si cu celebrarile euharistice. Astfel, ierarhii catolici vor celebra Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopala Majora „Sfânta Treime” din Blaj luni 30 aprilie la ora 18.30, respectiv marti 1 mai la ora 08.00, iar miercuri 2 mai celebrarea euharistica va avea loc în biserica Adormirea Maicii Domnului ”Capela Arhiereilor” din Blaj la ora 08.00.
Conferinta Episcopilor din România, institutie bisericeasca permanenta, a luat fiinta pe data de 16 martie 1991 si îi reuneste pe toti episcopii catolici de ambele rituri. Adunarea tuturor episcopilor catolici din România se constituie astfel ca un moment privilegiat de colegialitate, de dezbatere si de colaborare frateasca, în abordarea unor teme sau solutionarea unor probleme de actualitate din viata Bisericii Catolice.
Cei 16 episcopi catolici din România se întrunesc de doua ori pe an în sesiune ordinara, primavara si toamna, în România fiind sase eparhii greco-catolice si sase dieceze romano-catolice. Presedintele si vicepresedintele Conferintei Episcopilor sunt alesi pe baza alternantei celor doua rituri. Actualul presedinte este Preafericitul Parinte Cardinal Lucian Muresan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica, iar vicepresedinte este Înalt Preasfintia Sa Ioan Robu, arhiepiscop si mitropolit romano-catolic de Bucuresti.

Biroul de Presa al Arhieparhiei de Alba Iulia si Fagaras